SİVAS / ŞARKIŞLA - Şarkışla Mesleki Eğitim Merkezi

Şarkışla Mesleki Eğitim Merkezi

KAYALIYOKUŞ MAH. AŞIK SEFİL SELİMİ SK. NO 1 ŞARKIŞLA / SİVAS
Vizyon
Potansiyel işsiz durumuna düşebilecek, örgün eğitim dışında kalmış tüm gençlerimizi ve mesleksiz tüm insanlarımızı tüketen insan olmaktan kurtarıp, üreten, çağdaş, teknolojiyi yakından takip eden ve uygulayabilen, ülkemizin ilerlemesinde önemli roller üstlenebilecek esnaf ve sanatkârlar olarak yetiştirmek ve geleceğe ümitle bakabilmelerini sağlamak.
Misyon
--Okul sistemi dışında bulunan gençlere temel meslek eğitimi vermek. --Çıraklık sistemine girecek gençlerin uygun meslek seçimlerine rehberlik yapmak. --8 Yıllık zorunlu eğitimi tamamlamış geleceğini bir işyerinde çalışarak kurmaya çalışan gençlere çıraklık sistemi yoluyla meslek eğitimi vermek. --İş hayatı içinde bulunup çıraklık eğitimi süresince sosyal güvenlik şemsiyesi altına almak. --İşyerinde öğrenilmeyen iş ve işlemleri ders araç ve gereçleriyle zenginleştirilmiş laboratuar atölyelerde öğretmek. --Kalfa ve ustaların meslek kurslarıyla, mesleklerinde gelişmelerini sağlamak. --Ustaların, işyerlerinde çırak öğrencilere sanatlarını daha iyi öğrenmelerini sağlamak amacıyla "Usta Öğreticilik" kurslarıyla gelişmelerini sağlamak. --İş hayatında disiplin kazanmasına katkı sağlamak. --Eğitim kurumlarıyla iş hayatı arasında iş birliğini geliştirmek, iş hayatının belli bir düzene bağlanmasına katkı sağlamak.
2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılı Proje Tabanlı Beceri Yarışması İl ikinciliği
Doğal Gaz